free hit counter
Astrologi | Vad ska man tro?
”Så där uppe – så här nedan lyder ett alkemiskt talesätt. Det som sker där uppe på stjärnhimlen påverkar  händelserna här nere på jorden. Universum är som en spegel. Det är lagen om orsak och verkan. ” (astrobloggen)
Stacks Image 239
Människorna i det gamla Babylonien och i Indien såg hur årstider kom och gick och hur vissa växter mognade vid vissa tider, vilken årstid djur födde ungar och hur de kunde följa årstiderna med solens, stjärnornas och månens gång på himlavalvet. Det var inte långt borta att tänka att dessa himlakroppar också kan påverka människor och deras öden. Astrologin, världens äldsta pseudovetenskap, föddes då.

Men stjärnbilderna ändras med tidens gång. Kan man verkligen förutsäga framtiden och människors egenskaper på grund av vilket stjärntecken de föddes i ?
LÄS DETTA HOROSKOP!

”eftersom han är en Jungfru/Jupiterian så är han kraftfull, har instinktiv kraft kopplat till intellektet, klarsynthet och kvickhet…han verkar vara någon som underkastar sig sociala regler, tycker om egendom och är utrustad med en moralisk känslighet som ger trygghet - en känsla av en värdig, rättänkande medelklassmedborgare…han verkar helhjärtat befinna sig på Venus sida. Hans känsloliv är framträdande - hans känsla för andra, familjebanden, sitt hem, sin inre intima krets ….känslor som vanligen uttrycks i fullständig lojalitet mot andra, hans försonande kärlek, offer för andra …en tendens att vara mest behaglig i sitt eget hem, att älska sitt hus, att njuta av att ha ett charmigt hem”


Hur bra stämmer detta på dig? (Oavsett om du är född just i Jungfrun). 94 % som fick detta horoskop (där Jungfrun var utbytt mot rätt stjärntecken för var och en) tyckte att det stämde på dem. Vems horoskopet var utställt på kan du läsa
HÄR
Stacks Image 248
Ett upprop från 186 forskare

”Vi, undertecknarna, astronomer, astrofysiker och vetenskapsmän inom andra områden, vill varna allmänheten från att okritiskt acceptera förutsägelser och råd de får av privata eller offentliga astrologer. De som vill tro på astrologi ska veta att det finns ingen vetenskaplig grund för dess grundsatser.”

Humanist 35, no 5 (October 1975): Objections to astrology

VILL DU VETA MER? Denna hemsida är en trailer för en bok som heter ”Vad skall man tro?” . Där kan du läsa mer om konspirationsteorier och pseudovetenskap. Boken kan beställas nu på denna sida: BOKHANDEL eller i alla nätbokhandlare.